Заснеха близо 1600 за ден да шофират с превишена скорост в София

5-има са заловени да шофират след употреба на наркотици
9 юли 2022 10:53, Елка Василева
48
Заснеха близо 1600 за ден да шофират с превишена скорост в София
Снимка: архив, МВР

1592-ма водачи са заснети от полицията да шофират с превишена скорост в рамките на ден в София. Това са част от резултатите от операцията за контрол по пътищата.

5-има души са заловени да шофират след употреба на наркотици.

Двама шофьори са хванати от пътните полицаи в София зад волана с алкохол над 1.2 промила.

На други трима пробите са показали 1.2 промила. Един от спрените за проверка шофьори е отказал да бъде тестван.

От Пътна полиция в столицата са разположили камери за скорост на възлови булеварди и кръстовища в града. Камери има и на Околовръстният път на София.

Там те са и в двете посоки на движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и?! Бързото каране не е забранено. То просто е платено. Разбира се, иска се акъл да не караш като луд в града и да използваш Уейз. Глоби нямам. Карам 400+ коня кола. Не някаква изпаднала строшена дизелова изнасилена Е60ка, разбира се, а нов бензинов модел. Толерантен шофьор съм, със златен талон и 17-годишен стаж. Нито една глоба нямам. Карам бързо няма какво да лъжа. В града повече от внимателно, разбира се.
42
2
 
0
 
! Отговори
Убиват с камери преди 1 година
Вчета над 500 000 българи се тежко увредени вкл в главен мозък ,очи,сърце ,бъбреци,стомах,простата от нагло престъпни тежко терористични НЕЗАКОННИ КАМери, закупени с ограбени милиони от БЪлгарския народ. Осоебнно жестоки увреждания правят НЕзаконните камери по нагло корупционната схема ТОЛ ТАКСИ.. За един час бяхме увредени тежко пет пъти с терористични тол камери. От 26 май досега имам тежки увреждания трудно лечими на главен мозък,ляво око,сърце..Вижте Румен Радев как е увреден от същите
41
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До ЙорданДа де, но в закона за дв. по пътищата няма точна стойност каква да е дистанцията. ПИше само, че трябва да е такава, че при рязко спиране на предния автомобил, да имаш възможност и ти да спреш, ако си отзад. Съответно няма как да ти държат сметка, че си прекалено близо до предния автомобил. Защото има и известна логика - на околовръстното например не се очаква предния автомобил да спре рязко, за да спазваш такава дистанция. По-скоро, ако е в лентата на изпреварване тр да те пусне.
40
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
И какво от това?Полза никаква,убитите са си убити,нашите другари-по живо по здраво.
39
1
 
6
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 1 година
Ха! Ха!Ето ги близо 200 000лв за ден! Средно по 100лв на водач! А на пияните и дрогираните, ВЕДНАГА на съд и книжката да се отнеме за срок от 5 години, а автомобилът - в полза на държавата! Без право на обжалване! Ама бил той личен или фирмен! Ако е държавен, глоба и за шефа му, дето го е пуснал на работа, без да го провери! Същото да се отнася и за фирмените! Няма прошка! Убийци!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РРРwaze трябва да бъде забранено. Разни тарикати се силят, после като видят полиция/ камера почват да карат с 30 и после отново.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек ако спазва ограниченията и кара внимателно, освен да си изяде боя ,ако е кротък,друго няма да се случи. *** са страшни драйвъри,къдят с двадесет годишните си кошове и са велики.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С една камера ще изловят половината селски тарикати в София ако речат,ама рибата се размирисва от главата винаги и няма да речат! Трябва някой да умре за да направят акция! Ужас!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябва да бъде всекидневие,а не от сезон на сезон или спуснато от ЕС. За един месец ще се изплатят и камерите и труда на полицаите! Да ама няма да има къде да си мият безплатно колите!
34
0
 
4
 
! Отговори
РРР преди 1 година
Ами като не изплзват приложението "waze" за телефоните си ще ги засекат ами...
33
1
 
8
 
! Отговори
msm преди 1 година
Снимането само пълни джобовете на хазната и полицията и животни не спасява! Снимат го кретена с 50-100 км/ч превишение и след 5-10 минути - БАМ и убива или осакатява други участници в движението! Всеки нарушител на пътя, включително с агресивно поведение, трябва да бъде спрян и проверен за алкохол и наркотици. Да му се състави акт и да си плати. Ако трябва да бъде спрян от движение и прибран на топло за изтрезняване. Снимането не спасява животни!!!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С колко може да надвишат скороста по тези фандупки и кръпки. Бях си купил чисто нов автомобил от магазина. Само след месец се разхлопа като барака. Закарах го във фирменият сервиз постегнаха смениха някоя и друга част и уж не тропаше. Само след месец пак започна да хлопа. Ядосах се и го върнах. Изгоряха ми пари щото беше на лизинг но нов автомобил в мутроландия не се кара. Сега карам 15 годишна мазда. Тропа лопа но не и обръщам внимание. Щото е стара. В мутроландия няма пътища за нови автомобили
31
2
 
15
 
! Отговори
художника преди 1 година
Тези камери не показват истинските джедаи на пътя. Караш си с разрешената скорост и от някоя пресечка пред теб излиза я камион, я рейс, я каруца и решаваш да ги изпревариш. Натискаш газта, а отсреща тринога и хоп.... "ставаш нарушител". Или на извънградски път направили отбивка с чешмичка и ограничение 60км. Пътя минава покрай някакво село, ама не влиза в него, но ограничението е 50км., като за населено място. и ТЕ ТАКА ТЕ!!!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А представете си колко са в цялата страна.И тази сутрин са загинали двама,ударили се в дърво.Ние и без война се самоунищожаваме.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25-ти, Данчо, да знам местните камери, но в Германия (Европа) карам доста. Мога да напиша романи за пътища, камери, закони из Италия, Франция, Австрия, Унгария, Хърватска, Белгия.. и т.н. Да те светна още нещо: камерите за дистанция, са мобилни и са 99% на магистралата, на мостове, като се следи участък от 500м (видео), а замерването става 100м преди камерата. И могат да те глобят както за дистанция, така и за скорост, телефон... с натрупване.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТ регистрира около 1 на 100000 нарушения. Щом са регистрирали около 1600 нарушения, значи не са регистрирали около 98400 нарушения за превишена скорост.
27
0
 
11
 
! Отговори
пак този преди 1 година
Акцията не беше ли за системни нарушители, наркотици и алкохол? Това да правиш снимчици няма да спре измислените герои на които снимките изчезват. ПореднияПрах.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, а досега какво работиха тези?
25
7
 
19
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТОЗИ РЕЗУЛТАТ ПОКАЗВА ЯСНО ЧЕ НА ПЪТ С ДВЕ И ТРИ ЛЕНТИ В ЕДНА ПОСОКА НЕМОЖЕ ДА ИМА ОГРАНИЧЕНИЕ 50 КМ.Ч. ПРОМЯНА НА ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПОСТАВЕНИ ОТ ИЗКУФЯЛИ СЛУЖИТЕЛИ НА КАТ.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много ме кефи като правят акция. Спя и ям три дена, после вече няма акция - качвам си се пак на колата. Хахаха. Щото тука така се работи - на акции.